Καλώς ορίσατε στο εστιατόριο Κυκλάδες


Στο εστιατόριο "Κυκλάδες" (ιδιοκτήτης: Νίκος Βενάκης) θα βρείτε όλες τις παραδοσιακές συνταγές της Σίφνου, όπως μαστέλο.
Μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας, το γεύμα ή το δείπνο στην αυλή μας, ακριβώς μπροστά από την παραλία με τη μαγευτική θέα του Πλατύ Γιαλού !.

 MENU

Πλατύς Γιαλός

print
email
Πλατύς Γιαλός
Platis Gialos Sifnos

Πλατύς Γιαλός, η κοσμοπολίτικη παραλία της Σίφνου

Το όνομα του τόπου προέρχεται από την τοπική λαλιά "Πλατύς Γιαλός" και σημαίνει ακρογιάλι που έχει σχετικά μεγάλο πλάτος, ευρύχωρη παραλία. Είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Σίφνου και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες παραλίες των Κυκλάδων.

Βόρεια στην κορυφή του υψώματος δεσπόζει το μοναστήρι της Παναγιάς του Βουνού (1813) απ' όπου η θέα είναι μαγευτική. Β.Α. βρίσκεται ο Άσπρος Πύργος, ο πιο γνωστός από τους 57 αρχαίους πύργους της Σίφνου. Νότια στο ακρωτηράκι του Πλατύ Γιαλού ανακαλύφθηκε προϊστορικό νεκροταφείο. Νοτιοανατολικά, στην είσοδο του όρμου βρίσκεται το ιδιόκτητο και ακατοίκητο νησάκι Κιτριανή πάνω στο οποίο το μοναδικό κτίσμα είναι η Εκκλησία της Παναγιάς της Κυπριανής (1732).

Είναι η πιο κοσμοπολίτικη παραλία της Σίφνου. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να βρει εστιατόρια, ξενοδοχεία, cafe και διάφορα εμπορικά καταστήματα.


Δείτε τη θέση του Εστιατορίου Cyclades Beach σε μεγαλύτερο χάρτη.

Έχει διαβαστεί 13850 φορές